Traspàs de Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona

Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, ha mort aquest dijous, 31 de març, a la nit. Des del col·legi Bell-lloc i Les Alzines recorden la seva "ànima de catequista".

Mons. Francesc Pardo durant una cerimònia de Confirmació d'alumnes de Bell-lloc, l'any 2020

Als 75 anys, havent rebut els Sants Sagraments i la Benedicció Apostòlica (ACS), ha mort el bisbe de Girona. El passat 3 de març a la matinada havia ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta per una insuficiència respiratòria provocada per una broncoaspiració. Les complicacions de les darreres hores han estat la causa de la mort, segons ha informat avui el bisbat.

Capella ardent i missa exequial

La missa exequial tindrà lloc aquest dilluns, 4 d’abril, a dos quarts de 12 del matí a la Catedral de Girona. El mateix dia hi haurà instal·lada la capella ardent a la Capella del Corpus de la Catedral, que estarà oberta des de les 8 h fins a les 11 h del matí.

Francesc Pardo, ànima de catequista i de sinodalitat

El vicari de l'Opus Dei a Catalunya, Ignasi Font en conèixer la notícia ha compartit aquestes paraules: “Penso que el bisbe Francesc ens ha deixat un bon rastre de bonhomia, d’amor a l’Església i als seus fidels; i també —perquè no dir-ho ara que l’expressió està en primera línia!– de sinodalitat ben entesa. Descansi en pau”.

Des de l'inici del seu ministeri a Girona, cada setmana visitava almenys una parròquia; durant la Pasqua recorria tot el Bisbat per celebrar la Confirmació en moltes viles, sense importar que hi hagués només una o dues persones que rebrien el sagrament, recorden des de la capellania de les escoles Bell-lloc i Les Alzines, que cada any rebien la visita de Mons. Pardo per dialogar amb els nois i noies que serien confirmats i trobar-se també amb els vailets que farien la primera comunió a les respectives parròquies. “En aquells moments traslluïa l'ànima de catequista del Sr. Bisbe: connectava immediatament amb qui l'escoltava i es notava el seu desig d'acostar els joves a Jesucrist”.

Durant aquests anys, més d'un miler d'alumnes de Bell-lloc i Les Alzines van rebre la Confirmació de mans del bisbe Francesc. Alguns ja han format una família i han tingut el goig de batejar els seus fills. La llavor plantada per Mons. Pardo, trobada rere trobada, ha fructificat en el naixement de noves famílies cristianes compromeses amb el seguiment de Crist allà on es troben.

Molts gironins i gironines vam participar en les celebracions eucarístiques presidides pel Bisbe en la festa litúrgica de sant Josepmaria: ben segur que s'hauran abraçat al Cel.