Mes de la Mare de Déu

Mes de la Mare de Déu

Forma part de la tradició de l'Església que en molts llocs hom dediqui el mes de maig a la Mare de Déu. Però on puc fer una romeria a prop de casa? Com es fa el rosari?

Temps de Pasqua

Temps de Pasqua

El Diumenge de Pasqua és l'inici de les set setmanes del temps pasqual. D'on surt això de la mona de Pasqua? Per què és un temps d'alegria? Què és el ciri Pasqual? Per què el Papa ja no resa l'Àngelus?

Missatge del dia

“Reina de la pau, pregueu per nosaltres”

Santa Maria és ―així la invoca l'Esglé­sia― la Reina de la pau. Per això, quan s'esvalota la teva ànima, l'ambient familiar o el professional, la convivència a la societat o entre els pobles, aclama-la sense parar amb aquest títol: Regina pacis, ora pro nobis! ―Reina de la pau, pregueu per nosaltres! Ho has provat, si més no, quan perds la tranquil·litat?... ―Et sorprendràs de la seva immediata eficàcia. (Solc, 874)

No hi ha pau en molts cors, que intenten vanament de compensar la intranquil·litat de l'ànima amb el tragí que no para, amb la petita satisfacció de béns que no sadollen, perquè deixen sempre aquell regust amarg de la tristor. (...)

Crist, que és la nostra pau, també és el Camí (Ioh XIV, 6.). Si volem la pau, hem de seguir els seus passos. La pau és una conseqüència de la guerra, de la lluita, d'aquesta lluita ascètica, íntima, que cada cristià ha de sostenir contra tot allò que, en la...