Romana publica el número 55

Recentment s’ha publicat el n. 55 de Romana. Aquest és el butlletí oficial de l'Opus Dei on es publiquen informacions sobre el prelat, l'obertura de nous centres de la Prelatura, documents, informacions, iniciatives o nomenaments d'especial interès.

En el nou número de Romana s’informa dels cinc nous centres de la Prelatura erigits a Bois-Colombes (França), Pereira i Santa Marta (Colòmbia), València i Madrid (Espanya).

El butlletí, a més a més, dóna notícia dels 340 fidels de la prelatura de l'Opus Dei que han mort en aquest semestre, entre els quals es troba el primer colombià, Ignacio Gómez Lecompte, que més tard fou ordenat sacerdot, la primera dona de l’Opus Dei als Estats Units, Pat Lind, i Mons. Luigi Tirelli, el tercer italià que es va incorporar a l'Opus Dei. També s’hi poden trobar els noms dels 22 socis de la Societat Sacerdotal de la Santa Creu difunts durant aquest període.

Les pàgines del número 55 contenen també la Carta pastoral del prelat de l'Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría, escrita amb motiu de "L'Any de la Fe" (29-IX-2012).

En sintonia amb les idees expressades en aquell text, s'informa sobre la trobada internacional "Iniciatives en l'opinió pública per a la nova evangelització", celebrada del 19 al 25 de novembre al "Centre Convegni Castelromano" (Castelgandolfo, Roma), on van participar unes 60 persones provinents dels diferents països on la Prelatura realitza la seva tasca apostòlica de manera estable.

A Romana es reprodueix el Decret de la Congregació del Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments pel qual s'aprova el Calendari litúrgic propi de la prelatura personal de la Santa Creu i Opus Dei.

Entre les diverses notícies publicades, cal esmentar les jornades dedicades al missatge social de sant Josepmaria, organitzades per Harambee Àfrica amb motiu dels seus 10 anys que coincideix amb el 10è aniversari de la canonització del fundador de l'Opus Dei ja que va ser aquest esdeveniment el que va propiciar la creació de l’ONG.

A la secció del butlletí "Del Prelat", es recull, entre d'altres, el nomenament del vicari de la Prelatura a Camerun. I s'informa dels viatges pastorals que el prelat ha realitzat al llarg d'aquest període a Andorra (per commemorar els 75 anys del pas de sant Josepmaria pel Principat), Espanya, Portugal, França, Holanda i Suïssa. I dels sues desplaçaments a Milà i Verona (Itàlia). A més, Mons. Xavier Echevarría en aquest període va visitar el Santuari de Torreciutat (Espanya) on va ordenar 3 nous sacerdots.

L’"Estudi" que s’inclou en aquest número 55 de Romana, publicat en l'Any de la Fe, va a càrrec de Giulio Maspero, sacerdot i professor de Teologia Dogmàtica a la Pontifícia Universitat de la Santa Creu, i porta per títol "Fe i vida en sant Josepmaria Escrivà de Balaguer".