Papa Francesc: "Què t'ha passat Europa?"

En el discurs d'agraïment del Premi Carlemany a la integració europea el Papa Francesc va explicar els seus somnis i esperances per una Europa que segons el pontífex no ha de deixar d'integrar, comunicar i generar.

En les seves paraules d'agraïment el Papa Francesc es va preguntar "Què t'ha passat Europa humanista, defensora dels drets humans, de la democràcia i de la llibertat?". Va recomanar fer memòria del passat, aprendre de les fortaleses i errors per afrontar el complex escenari actual que necessita actualitzar la idea d'Europa. També va demanar recórrer als pares fundadors d'Europa per buscar les llavors d'un nou humanisme que no ha d'oblidar "la capacitat d'integrar, la capacitat de comunicació i la capacitat de generar".

Els 9 somnis:

  1. "Somnio una Europa jove, capaç de ser encara mare: una mare que tingui vida, perquè respecta la vida i ofereix esperança de vida.
  2. Somnio una Europa que es fa càrrec del nen, que com germà ajuda al pobre i als que venen buscant acollida, perquè ja no tenen res i demanen refugi.
  3. Somnio una Europa que escolta i valora els malalts i els ancians, perquè no siguin reduïts a objectes improductius descartables.
  4. Somnio una Europa on ser emigrant no sigui un delicte, sinó una invitació a un major compromís amb la dignitat de tot ésser humà.
  5. Somnio una Europa on els joves respirin l'aire net de la honestedat, estimin la bellesa de la cultura i d'una vida senzilla, no contaminada per les infinites necessitats del consumisme:
  6. on casar-se i tenir fills sigui una responsabilitat i una gran alegria, i no un problema per la manca d'una feina suficientment estable.
  7. Somnio una Europa de les famílies, amb polítiques realment eficaces, centrades en els rostres més que en els números, en el naixement de fills més que en l'augment dels béns.
  8. Somnio una Europa que promogui i protegeixi els drets de cadascú, sense oblidar els deures amb tots.
  9. Somnio una Europa on no es pugui dir que el compromís pels drets humans ha estat la seva última utopia”.


Més informació

Discurs íntegre en castellà
Descarregar la imatge
Idea original
Compartir amb Picktochart