Mons. Pujol: "La vida és per deixar una empremta profunda"

L'arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, va presidir dissabte al santuari de Torreciutat la 26a edició de la Jornada Mariana de la Família. A l'homilia va glossar diverses idees de l'exhortació '​Amoris laetitiae', del Papa Francesc.

Al costat de la Porta Santa de Torreciutat hi ha un plafó amb cintes de colors amb nusos, simbolitzen els problemes que els fidels deixen en mans de la Mare de Déu. Fotos: Álvaro García Fuentes.

L'arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol, va presidir aquest dissabte al santuari de Torreciutat la 26a Jornada Mariana de la Família que portava per lema "La família, escola de misericòrdia". Aquesta trobada festiva s'emmarca en els actes programats en aquest Any Jubliar de la Misericòrdia, i ha reunit unes 9.000 persones, principalment famílies joves de Catalunya, Aragó, Madrid, València i Navarra, tot i que també n'hi havia d'altres indrets d'Espanya i d'altres països.

Després de la tradicional ofrena de les famílies a la Mare de Déu va començar l'Eucaristia a l'aire lliure cantada per la coral Barlovento de València, que es va oferir per les onze dones que van morir aquesta setmana en un accident a Mèxic. A l'homilia Mons. Pujol va agrair l'exhortació 'Amoris laetitiae' del papa Francesc sobre l'amor familiar: "El Papa ens dibuixa un escenari de la santedat en la família. La família cristiana s'ha de proposar la santedat de tots els seus membres. La santedat com esposos, pares, fills i germans”.

Durant el dia es van recollir més de dos contenidors de productes d'higiene elemental que seran distribuïts per Càritas Diocesana de Barbastre-Montsó

També va recordar les paraules del Papa dirigides als joves a la recent Jornada Mundial de la Joventut a Polònia: "Per seguir a Jesús cal tenir una quota de valentia, cal animar-se a canviar el sofà per un parell de sabates que t'ajudin a caminar per camins mai somniats i menys pensats”. Mons. Pujol va afirmar després que “la vida és deixar una empremta profunda, per fer coses importants. Un no es pot quedar només en les coses banals”. Acabada la celebració es va llegir un missatge enviat per el Papa Francesc als assistents.

Després d'una actuació infantil i l'oferiment de nens a la Mare de Déu, els actes van acabar amb el Rosari i la benedicció amb el Santíssim. Durant el dia es van recollir més de dos contenidors de productes d'higiene elemental que seran distribuïts per Càritas Diocesana de Barbastre-Montsó. En l'organització van participar-hi més de 150 voluntaris, i diversos sacerdots van atendre els confessionaris repartits per diversos indrets del crecinte.