Brafa: Una festa organitzada amb el cor

El dia més important de l'any a l'escola esportiva Brafa és la festa solidària de Càritas, que se celebra anualment i enguany va aplegar un miler de persones.

La tradicional festa familiar i solidària, organitzada per Càritas i la Fundació Brafa des del 2013 va aplegar el passat diumenge 14 d'abril un miler de persones a les instal·lacions de l’escola a Nou Barris. Les famílies van gaudir d’una jornada festiva i alegre al voltant de les activitats i jocs organitzats tant per a pares i mares com per a fills i tots plegats. 

La festa va arrencar a les 10 del matí amb la celebració de la Santa Missa, presidida pel Cardenal Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona, qui va agrair la labor de l’equip de Càritas, institució que presideix, i d'institucions com Brafa. “On hi ha amor, allí està Déu”, va afirmar, animant els presents a continuar amb aquesta feina d’atenció als més necessitats.

Càritas Diocesana de Barcelona va convocar unes 400 persones que acull o reben atenció en els seus programes, mentre que Brafa va mobilitzar a les famílies dels seus a prop de 460 esportistes.

La finalitat de l’esdeveniment és facilitar a totes les famílies que es troben en una situació de vulnerabilitat passar una jornada d’esbarjo, diversió i tranquil·litat. Per això, Brafa un cop més es va transformar: inflables, tirolina, tallers diversos i jocs esportius van omplir de gent les instal·lacions. 

Pares i mares de l’escola, entrenadors i molts esportistes van participar també com a voluntaris en l’organització i atenció de les activitats; altres famílies van contribuir a l’èxit de la festa participant-hi i mitjançant un donatiu per a Càritas en forma d’entrada solidària. 

En declaracions de l'Ignasi Taló, director de Brafa: «És una alegria col·laborar amb Càritas acollint famílies en risc d’exclusió social que Càritas ens envia perquè els fills puguin fer esport a Brafa. Cada any organitzem aquesta festa, juntament amb Càritas, per ajudar a visualitzar la labor de Càritas i per obtenir uns recursos econòmics per les seves iniciatives socials. La millor definició de la festa la va fer una mare de família que va venir fa uns anys. L’endemà va trucar a la treballadora social per dir-li: “Ha estat el millor dia de la meva vida aquí a Barcelona. Feia molt temps que no era feliç”». 

Amb més participants que en edicions anteriors, la jornada va estar marcada per un ambient alegre, festiu, solidari i molt familiar.

Col·laboració permanent

La col·laboració de Càritas i Brafa s’ha fet més estreta en els darrers anys i es concreta en nombroses accions, com donar la possibilitat de practicar esport a nens de famílies acollides per Càritas, o l’organització d’aquest esdeveniment.