Córrer a Barcelona per l'educació dels nens de l'Àfrica

Una cursa a Collserola el diumenge 17 d'abril de 14 i 8 km ajudarà a recaptar fons per a millorar l'educació de les escoles rurals de Ghana.

La primera edició del Trail Pedralbes Antena Solidària destinarà els beneficis que se n'obtinguin a l'ONG Nasco ICT, dedicada a millorar l'educació de les escoles rurals de Ghana a partir de l'educació en TIC. D’aquesta manera, el proper 17 d’abril el Parc de Collserola acollirà l’esdeveniment en el qual participaran centenars de corredors en tres modalitats diferents.

La jornada, organitzada per l'Associació de Veïns de Pedralbes i el Col·legi Major Universitari Pedralbes, arrencarà cap a les 09:00 h amb la sortida del trail llarg (14km), un quart d’hora més tard sortiran els participants del trail curt (8km) i després d’un altre quart d’hora, a les 09:30h., es donarà inici a la caminada popular (8km). En acabar la carrera s’oferirà una botifarrada a la Plaça del Monestir per a tots els participants.

El fundador de Nasco ICT, Ousman Umar, va arribar a Barcelona en pastera després d'un llarg viatge creuant el desert. Un cop a Espanya, va tenir l'oportunitat d'estudiar i conèixer les diferències d'oportunitats que hi ha entre els nens i nenes europeus i els africans, per això, des del 2012, treballa per reduir aquesta distància i vetllar perquè els joves ghanesos tinguin la informació necessària per decidir el seu futur.