Amb el cor a Rússia

A la Missa celebrada a Roma amb motiu de la festivitat de sant Josepmaria, el Prelat ha comunicat que aquest mateix dia ha començat la tasca apostòlica estable de l'Opus Dei a Rússia. Aquests són els paràgrafs de l'homilia dedicats a l'anunci.

“Avui la meva ànima sent una alegria especial, de la que m'agradaria fer-vos partícips. Precisament avui, coincidint amb la festivitat de sant Josepmaria, ha començat de forma estable la tasca apostòlica dels fidels de l'Opus Dei a Rússia, en aquestes terres que s'estenen del Mar Bàltic a l'Oceà Pacífic, del Mar Negre a l'Oceà Glacial Àrtic.

Es compleix així un dels somnis de sant Josepmaria, que sempre va desitjar estendre l'esperit de l'Opus Dei per tot el món i, per tant, també per les nacions de l'Europa Oriental. No podeu imaginar com va desitjar que arribés aquest moment!

Gràcies a Déu, els fidels de la Prelatura treballen ja en aquests països, com en molts altres. No obstant això, durant molts anys, la realització d'aquest somni a l'Europa centre oriental havia estat impedida per l'absència de llibertat.

El 1955, durant un viatge a Viena, sant Josepmaria va confiar aquesta intenció a la Mare de Déu, invocant-la amb la jaculatòria: Sancta Maria, Stella Orientis, filios tuos adiuva! (Santa Maria, estel d'Orient, ajuda els teus fills!). No es va cansar de pregar per aquesta intenció, encara que el pas dels anys no deixés veure tan sols l'inici d'una solució.

Més tard, quan els murs construïts per la violència van començar a caure inesperadament, l’estimadíssim Álvaro del Portillo va donar inici a l'expansió apostòlica de l'Opus Dei en aquests països. En primer lloc, Polònia; després, Eslovàquia, la República Txeca, Hongria i els Països Bàltics. En els últims anys, Eslovènia i Croàcia.

Fotografia: Juanjoseixas

Avui, finalment, ha arribat el moment de portar l'activitat apostòlica també a Rússia. Donem gràcies a Déu i demanem, per intercessió de la Mare de Déu i de sant Josepmaria, l'ajuda divina en aquests començaments (…).

Per portar endavant qualsevol activitat apostòlica hem d'acudir, en primer lloc, a Déu. Hem també de posar els mitjans materials al servei de l'apostolat, perquè les activitats apostòliques de l'Opus Dei necessiten la col·laboració de moltes persones, de les seves oracions i de la seva ajuda material.

D'aquesta manera, amb la gràcia de Déu i la generosa contribució de tants homes i dones de condicions socials diverses, es desenvolupa arreu del món, al servei de l'Església, una obra evangelitzadora cada vegada més àmplia.