Una mà estesa amb el Líban i Veneçuela

El Líban i Veneçuela travessen circumstàncies difícils agreujades per la crisi sanitària. S'han rebut en aquesta web preguntes de persones que volen saber com manifestar la seva solidaritat i ajuda, també econòmica.

Sense donar-li cap caràcter d'exclusivitat, informem a continuació sobre diverses institucions que han posat en marxa programes d'ajuda per a l'atenció de necessitats urgents en cadascun d'aquests països, el Líban i Veneçuela. Amb els seus donatius donen suport també a algunes tasques socials i educatives promogudes per fidels de l'Opus Dei al costat d'altres persones. Ofereixen garanties que els donatius que se'ls lliurin arribaran al seu destí. En les seves pàgines web respectives, poden trobar-se detalls sobre els seus programes i les modalitats d'ajuda.


Líban

— La Fundación Promoción Social ha posat en marxa un programa per a la reconstrucció d'esglésies de Beirut, on després de l'explosió del passat mes de setembre més de 300.000 persones s'han quedat sense sostre. Un altre programa està dirigit a la reconstrucció de Centre Cultural Litani, que juga un paper important en la promoció i lideratge de dones d'Orient Mitjà, i que també va quedar greument afectat.

Ajudes a través de Fundación Promoción Social.

— L'ONG italiana Istituto per la Cooperazione Universitaria, que treballa en aquest país d'ençà 30 anys, ha obert una subscripció per ajudar a la reconstrucció del Centre Cultural Les Cèdres, que va quedar completament inhabilitat a causa de l'explosió del port de Beirut. En aquest centre s'ofereixen activitats de formació cultural, humana i espiritual per a professionals que aspiren a viure la fe cristiana enmig de les ocupacions normals de la vida diària, seguint els ensenyaments de sant Josepmaria Escrivà.

► Ajudes: si es vol fer un donatiu, ha de dirigir-se a aquesta pàgina i indicar en el donatiu “Projet Les Cèdres”.


Veneçuela

— La fundació American Initiatives for Social Development ajuda regularment Veneçuela a través del programa "Veneçuela Relief", realitzat conjuntament amb l'Associació d'Art i Ciències de Veneçuela. Els fons van destinats a alimentació, subministraments, beques d'estudi i altres necessitats socials i educatives.

► Ajudes: per realitzar un donatiu cliqueu la pàgina Veneçuela Relief.

— L'Association for Cultural Interchange (ACI), amb seu també als Estats Units, ha obert un programa d'ajuda permet destinar donatius principalment al "Institut Tècnic d'Ensinistrament per al Treball" (ITAT), el qual forma íntegrament joves amb poques opcions educatives provinents de l'àrea metropolitana de Caracas com a Tècnics Professionals Mitjans.

► Ajudes: per fer donatius accedeixi a la pàgina de donatius de The Association for Cultural Interchange (ACI) i indiqui en el donatiu “ITAT Project Caracas”.