Viatge del prelat a Moscou

Una missa a la catedral de Moscou, una tertúlia a la capital russa i una visita al santuari de la Mare de Déu de Kazan són alguns dels moments de la visita pastoral del prelat de l'Opus Dei a Rússia.

Dmitry Azovtsev

Fidels que participen dels mitjans de formació de la Prelatura de l'Opus Dei a Rússia van assistir a la missa d'acció de gràcies a la catedral de Moscou amb motiu de la recent beatificació d'Álvaro del Portillo

La cerimònia va estar presidida per Mons. Paolo Pezzi, arquebisbe de Moscou, i Mons. Xavier Echevarría, prelat de l'Opus Dei. L'arquebisbe de Moscou va beneïr una icona amb la imatge del beat Álvaro del Portillo. Al finalitzar la missa, els assistents van poder venerar una relíquia del successor de sant Josepmaria al capdavant de l'Opus Dei.

La tasca apostòlica estable de l'Opus Dei a Rússia va començar l'any 2007. A la Missa celebrada a Roma amb motiu de la festivitat de sant Josepmaria d'aquell mateix any, el prelat, Mons. Xavier Echevarría, va comunicar que aquell mateix dia s'havia iniciat la labor apostòlica a Rússia. Va recordar també aquell dia que es complia "així un dels somnis de sant Josepmaria, que sempre va desitjar estendre l'esperit de l'Opus Dei per tot el món i, per tant, també per les nacions de l'Europa Oriental". I aquell dia també va mencionar el beat Álvaro del Portillo ja que "quan els murs construïts per la violència van començar a caure inesperadament, l'estimadíssim Álvaro del Portillo va donar inici a l'expansió apostòlica de l'Opus Dei en aquests països. En primer lloc, Polònia; després, Eslovàquia, la República Txeca, Hongria i els Països Bàltics. En els últims anys, Eslovènia i Croàcia."