Textos d’Àlvar (6): Mes de maig, dedicat a la Mare de Déu

Tot just comença el mes de maig, mes dedicat a la Mare de Déu, trobem en aquest text d’Àlvar del Portillo una pregunta: "Poso amor nou cada dia en el tracte amb la Mare de Déu?"

«Filles i fills meus, penseu que la nostra Mare del Cel mereix tot l'amor dels nostres pobres cors. Ella no s'oblida mai de nosaltres, està sempre pendent de cadascuna i de cadascun, ens protegeix i ajuda, ens empara i defensa. I nosaltres, ens recordem constantment de la Mare de Déu? Tan important és la pietat mariana en l'esperit de l'Obra, que el nostre Fundador [sant Josepmaria], en la seva humilitat, no va dubtar a posar-se com a exemple: "Si en alguna cosa vull que m'imiteu, és en l’amor que tinc a la Mare de Déu".

Anem, doncs, a imitar-lo amb perseverança en la pietat i devoció a Maria Santíssima, particularment en aquest mes de maig, perquè es faci més profund en nosaltres l'hàbit d' anar i tornar a Jesús constantment per Maria. (...) Pregunta't, filla meva, fill meu: (...) Poso amor nou cada dia en el tracte amb la Mare de Déu? M'esforço sincerament per resar bé el Sant Rosari, sense presses, contemplant-ne cadascun dels misteris? Reso amb atenció l'Àngelus o el Regina Coeli? Saludo filialment la meva Mare Santa Maria quan entro o surto de la meva habitació i quan descobreixo la seva imatge pels carrers de la ciutat? Acudeixo a Ella diàriament, demanant la purificació de les ànimes? Li encomano aquesta croada de puresa que necessita el món? Difonc la devoció a la Mare de Déu, tot aprenent de la seva humilitat? Penso a encomanar a la nostra Mare la pau i la unitat de les llars?» ( Carta, maig 1985, 164)