Textos d'Àlvar (25): “Amb el teu ajut, podré. Jo sé que no em deixaràs”

En un mes ple de festes marianes pràcticament una cada setmana us oferim un text d’Àlvar del Portillo on mostra confiança plena en la Mare de Déu: “Amb el teu ajut, podré. Jo sé que no em deixaràs”.

«Aprenguem, doncs, a estimar, en l'escola que és el Cor de la nostra Mare, per tal que també en nosaltres maduri l'amor cap a Déu. Cadascun de nosaltres ha de dur per dins l'ambient de Natzaret. Cadascú ha de fer-se experimentat en el tracte amb tots tres, Jesús, Maria i Josep. D'aquesta manera, tota la nostra feina professional, tota la nostra activitat enmig del món, per molt gran que sigui el tràfec extern, il·luminarà les ànimes com a testimoni viu de la pau que comporta la intimitat amb Jesucrist.

Estimulats per aquest exemple de la Santíssima Verge, ens atrevim a dir amb el nostre Pare [sant Josepmaria]: Estimo, vull estimar com qui més (Meditació Consumats en la unitat, 27-III-1975). Sí, com qui més, malgrat les meves flaqueses. Vull estimar Déu com l'has estimat tu, Mare de Jesús i Mare meva. Amb el teu ajut, podré. Jo sé que no em deixaràs.» (Carta, 2-II-79, n. 28)