Textos d'Àlvar (19): "Treball i apostolat"

Àlvar del Portillo ens diu en aquest text breu que el treball humà ben acabat s'ha fet col·liri, per descobrir Déu en totes les circumstàncies de la vida, en totes les coses.

«Amb el missatge espiritual del nostre Pare [sant Josepmaria], totes les aigües d'aquest sòl —totes les professions, tots els ambients, totes les situacions socials honestes— han quedat remogudes pels Àngels de Déu, com les aigües d'aquella piscina Betzata recordada a l'Evangeli (Cf. Jn 5, 2 i sgs), i han adquirit força medicinal. Per això la necessitat del nostre proselitisme, l'obligació d'animar d'altres, que per ells mateixos no poden, i que tenim a l'abast de la mà —parents, amics, companys— a capbussar-se sense por en les aigües que guareixen.

Si a la terra hi ha tantes fonts amargues, agrejades pels sembradors de l'odi, no oblideu que, amb l'esperit de l'Obra, fins i tot de les pedres més àrides i insospitades han brollat torrents medicinals. El treball humà ben acabat s'ha fet col·liri, per descobrir Déu en totes les circumstàncies de la vida, en totes les coses. I ha succeït precisament al nostre temps, quan el materialisme s'esforça a convertir el treball en un fang que encega els homes, i els impedeix mirar Déu.» (Carta, 30-09-1975, n. 20).