​Salvador Bernal: "Àlvar del Portillo et feia sentir tranquil i serè"

El periodista Salvador Bernal va descriure Àlvar del Portillo com una persona "de detalls continus amb els altres".

Salvador Bernal a l'arribada a Barcelona, el dia que pronuncià la conferència a la UIC. Foto: M.C.

El 25 de juny passat, el periodista Salvador Bernal, biògraf de Mons. Àlvar del Portillo, bisbe i prelat de l'Opus Dei, va ser convidat al Campus Sant Cugat de la UIC per pronunciar una conferència amb motiu del centenari del naixement del successor de sant Josepmaria.

En la seva conferència del 25 de juny, Bernal va destacar tres aspectes de la vida del futur beat, el 70 aniversari de l’ordenació sacerdotal del qual se celebrava aquell mateix dia. El primer aspecte que va destacar Bernal fou la humanitat. "Qualsevol persona que es relacionés amb Mons. Àlvar del Portillo acabava sentint-se tranquil·la i serena". Tenia una gran capacitat d’aguant i sempre amb un to “positiu i molt normal”.

En segon lloc, el periodista va parlar de la lleialtat del prelat de l’Opus Dei, i va afirmar que "estar amb ell era sentir la sol·licitud, la preocupació de l’Església a tot el món". Mons. Àlvar era una persona que vivia les qüestions de l’Església amb molta intensitat: "En qualsevol moment podia demanar-te que resessis per la situació de l’Església a la Xina, Holanda, o també a Espanya, en les èpoques de més crisi".

Una tercera característica que va destacar del prelat va ser la inquietud social que el caracteritzava. Era capaç d’"endevinar els problemes dels altres, de resoldre'ls i d’aconseguir que la persona no estigués capficada". En aquesta línia, Bernal va comentar que a Àlvar del Portillo, tot i ser una persona que venia de bona família, li agradava estar pels pobres i impartir catequesi.