Festa de la Trobada de la Rosa i trail running

La Festa de la Trobada de la Rosa es celebrarà el diumenge 22, el mateix dia que fa setanta vuit anys que sant Josepmaria trobés una rosa de fusta al terra de l’església de Pallerols de Rialb. La cursa nocturna Rosa del Nord serà una setmana més tard, el 28 de novembre, i la BTT el dia 29.

L'Associació d'Amics del camí de Pallerols de Rialp a Andorra cada any organitza en el mes de novembre la Festa de la Trobada de la Rosa tot recordant aquell 22 de novembre de 1937 en què sant Josepmaria Escrivà trobà una rosa de fusta daurada a l'església de Pallerols. Per a ell significà que feia bé en continuar el seu viatge cap a Andorra, quan estava aclaparat pel dubte de si estava complint o no la voluntat de Déu. La celebració coincideix amb el mateix dia 22 en què succeïren aquells esdeveniments. Serà un bon moment per a visitar la rectoria, recentment reconstruïda.

Horari dia 22

10:30 h. Pels qui arribin d'hora, petita excursió amb visita guiada sortint de Pallerols de Rialb a la Cabana de Sant Rafel, la Bassa, l'Empordanès i finalitzant el recorregut d'uns 70 minuts a la mateixa església de Pallerols.
12:00 h. Visita guiada a la zona de Pallerols: Rectoria i església
12:30 h. Processó amb la imatge de la Mare de Déu del Roser de Pallerols
13:00 h. Missa a l'església de Pallerols
14:00 h. Absoltes pels difunts de Pallerols
14:30 h. Dinar per les rodalies de Pallerols
16:00 h. Rés del Rosari a l'església de Pallerols i en acabar veneració de les relíquies de sant Josepmaria

Per Julia Baykova (Flickr: Trail Running Lago Orta) [CC-BY-2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via la Wikimedia Commons

Cursa nocturna Rosa del Nord i BTT

El 28 de novembre es celebrarà la segona edició de la cursa nocturna Rosa del Nord, un recorregut que va ser transitat per milers de persones perseguides per ideologies totalitàries durant la Guerra Civil espanyola (1936-39) i la Segona Guerra Mundial (1942-1945), i per on va passar també sant Josepmaria el 1937.

La Rosa del Nordés una marxa nocturna hivernal d'autosuficiència, és a dir, sense avituallaments. Es tracta d'un recorregut de 22 km que es pot realitzar en dues modalitats: cursa o caminada popular. La caminada surt a les 14 h i el trail a les 18 h. L'inici de la cursa és Bellestar i el final la plaça de Calonge-Sant Antoni de Sant Julià de Lòria (al costat del Pavelló Poliesportiu).

La 6a BTT del Camí d'Andorra sortirà el 29 d'octubre a les 10:30 h de Pallerols de Rialb en un recorregut circular de 30 km amb un desnivell de 1.000 metres positius. Convé confirmar l'assistència.