Romana. Número 60 gener-juny de 2015

El butlletí oficial de la Prelatura reprodueix documents de la Santa Seu i ofereix informacions i notícies sobre l'activitat de l'Opus Dei i del seu prelat.

Aquest número de Romana recull un llarg assaig de Guillaume Derville (Pontifícia Universitat de la Santa Creu) sobre l'encíclica Laudato si', a la llum del missatge de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer. L'article es titula: Ciutadans a la terra i al cel?

A la secció "Del prelat", s'informa del viatge pastoral de Mons. Xavier Echevarría a Portugal, així com de l'ordenació de 3 diaques i 32 sacerdots de la prelatura, procedents de 14 països, als qui va imposar les mans el 7 de març i el 9 de maig respectivament. També s'inclou el discurs del prelat a Diàlegs de Teologia Almudí (València, Espanya), sobre el treball del beat Álvaro del Portillo en la gènesi del decret Presbyterorum ordinis (Concili Vaticà II).

Entre els documents de la Cúria Romana, es publica el decret de la Congregació per al Culte Diví pel qual s'aprova la traducció de la Missa de sant Josepmaria a l'hebreu i l'àrab.

El número 60 de Romana informa de la clausura del procés diocesà de la serventa de Déu Laurita Busca Otaegui i de la celebració, per primera vegada, de la memòria litúrgica del beat Álvaro del Portillo. A més, s'informa sobre les noves edicions dels llibres de sant Josepmaria, com la publicació al vietnamita de Camí.

El butlletí ressenya els set nous centres de la Prelatura que han estat erigits a Perú, Kenya, Uganda, Austràlia i Espanya. També informa dels 409 fidels de la prelatura que han mort en aquest semestre. Els socis de la Societat Sacerdotal de la Santa Creu morts durant el mateix període han estat 21.

Finalment es dóna notícia de l'erecció com quasi-regió de les fins llavors delegacions del Salvador i Uruguai.

Romana reprodueix documents de la Santa Seu i conté informacions i notícies sobre l'activitat de l'Opus Dei i del seu prelat. La principal activitat de la Prelatura és l'assistència espiritual als seus fidels. I el primer apostolat de l'Opus Dei és aquell que realitzen personalment els seus membres, en les seves ocupacions familiars, professionals i socials. El butlletí s'edita en tres idiomes (castellà, anglès i italià). Per consultar el número o subscriure's, pot visitar www.romana.org.