​Què és la festa del Corpus?

La festa del Corpus se celebra amb diverses manifestacions de fe popular, al voltant d'una processó, un esdeveniment que té lloc a un bon grapat de poblacions catalanes des del segle XIV.​

Foto: Església de Barcelona

L'Església dona culte a l'eucaristia tant durant la litúrgia de la missa com fora de la celebració eucarística. Hi ha dues grans festes (solemnitats) litúrgiques en les quals se celebra de manera especial aquest misteri: el Dijous Sant (es commemora la institució de l’eucaristia i de l’orde sagrat) i la solemnitat del Corpus Christi (destinada especialment a l’adoració i a la contemplació del Senyor en l’eucaristia).

La festa del Corpus se celebra a Catalunya amb diverses manifestacions de fe popular, al voltant d'una processó, un esdeveniment que té lloc a un bon grapat de poblacions catalanes des del segle XIV.

Al voltant d’aquestes processons, que tenen com a centre el pas de Jesucrist en la forma consagrada, destaquen altres elements festius com l'ou com balla i les catifes de flors o enramades de municipis com Sitges, Arbúcies o la Garriga, que d’aquesta manera preparen els carrers.

Més informació
Primer i segon capítol sobre l’eucaristia als Resums de fe cristiana.
Text i àudio de sant Josepmaria sobre l’Eucaristia