Primeres Misses de Mn. Yàniz i Mn. Viñolas

En els darrers mesos, aquests dos professionals han rebut l’ordenació sacerdotal de mans del prelat de l’Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría, junt amb altres persones. Uns mesos després, tornen a Catalunya per a celebrar la seva primera Eucaristia Solemne.

La Primera Missa, també coneguda amb el nom de Missa Nova, ha estat tradicionalment la primera Eucaristia celebrada de forma solemne per un capellà després de ser ordenat. Com es lògic, tant mn. Yàniz com mn. Viñolas han exercit el seu ministeri des del primer dia que foren ordenats preveres, i –per tant- no s’estrenaran, en sentit escricte, el dia de les seves respectives misses noves. Més aviat, la Missa Nova és l’ocasió de donar-se a conéixer de forma festiva davant familiars i amics. Acostuma a celebrar acompanyat d’un altre capellà, més experimentat, que s’encarrega de predicar l’homilia.

Mn. Javier Yániz, nascut a Barcelona, és doctor amb matemàtiques. Fou ordenat sacerdot el 8 de maig de 2010 a Roma, junt amb 31 diaques més de 13 països. Celebrarà la seva Missa Nova a l’Oratori de Santa Maria de Bonaigua de Barcelona, el dissabte 18 a les 19 hores. El nou sacerdot està incardinat a la Prelatura.

Mn. Josep Maria Viñolas, nascut el 1966 a Salitja (Girona), és enginyer tècnic agrícola i ha estat professor de Camp Joliu durant vint anys. Mons. Echevarría li conferí l’ordenació sacerdotal el propassat 5 de setembre al santuari de Torreciutat. Celebrarà la seva Missa Nova diumenge 19 a les 12 hores, a l’església parroquial de Salitja.