Primeres Misses de mn. Josepmaria Quintana i mn. Lucas Buch

La Primera Missa, també coneguda amb el nom de Missa Nova, ha estat tradicionalment la primera Eucaristia celebrada de forma solemne per un capellà després de ser ordenat.

El passat 14 de maig, aquests dos professionals han rebut l’ordenació sacerdotal de mans del prelat de l’Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría, junt amb altres persones. Uns mesos després, tornen a Catalunya per a celebrar la seva primera Eucaristia Solemne.

Com es lògic, tant mn. Quintana com mn. Buch han exercit el seu ministeri des del primer dia que foren ordenats preveres, i –per tant- no s’estrenaran, en sentit escricte, el dia de les seves respectives misses noves. Més aviat, la Missa Nova és l’ocasió de donar-se a conéixer de forma festiva davant familiars i amics. Acostuma a celebrar acompanyat d’un altre capellà, més experimentat, que s’encarrega de predicar l’homilia.

Mn.  Josepmaria Quintana va néixer a Banyoles el 13 d'agost de 1979. Es va formar al col·legi Bell-lloc del Pla de Girona, i, posteriorment, es va diplomar en Magisteri en Educació Física i llicenciar en Pedagogia a la Universitat de Barcelona (UB). També és llicenciat en Teologia Moral per la Universitat Pontifícia de la Santa Creu. Celebrà la seva Missa Nova a l’oratori de l’escola Bell-lloc del Pla , el passat dia 10 de setembre a les 17.30 hores .

Mn. Lucas Buch, va néixer a Barcelona l’11 de febrer de 1983. És el més gran de dos germans. Va estudiar al col·legi La Farga (Sant Cugat del Vallès) i va obtenir un premi de la Generalitat a les PAAU 2001. Estudià Filosofia a la UB. L’any 2005 va marxar a Roma a estudiar Teologia. Celebrarà la seva Missa Nova a l’ Oratori de Santa Maria de Bonaigua de Barcelona, el diumenge 18 de setembre a les 18.00 hores .