Primer aniversari de la beatificació d'Álvaro del Portillo

Fa un any, el 27 de setembre de 2014, Álvaro del Portillo, successor de sant Josepmaria al capdavant de l'Opus Dei, era beatificat a Madrid. Recordem aquell dia amb un recull de textos, vídeos i imatges que ens va deixar la beatificació.

Notícies
Opus Dei - Primer aniversari de la beatificació d'Álvaro del Portillo

El beat Álvaro del Portillo va néixer a Madrid l’11 de març del 1914. Era el tercer de vuit germans d'una família de profundes arrels cristianes. Comptava amb una amplia formació acadèmica: doctor Enginyer de Camins, doctor en Filosofia i en Dret Canònic. Ara fa un any, el 27 de setembre, tot coincidint amb el centenari del seu naixement, va ser beatificat a Valdebebas (Madrid).

Als actes de la cerimònia presidida pel Cardenal Angelo Amato i el prelat de l'Opus Dei Mons. Xavier Echevarría, van assistir-hi milers de persones de 80 països diferents, entre ells molts catalans. El Papa Francesc va enviar una carta que va ser llegida a l'inici de la celebració. En ella el Sant Pare deia que el nou beat "ens ensenya que la senzillesa i la vida quotidiana són camins segurs de santedat".

En aquest vídeo resum de 36 minuts, en castellà, es mostren els moments més importants.

L'any passat amb motiu de les celebracions entorn la figura del beat Álvaro també es van editar un seguit de vídeo testimonis tant de persones que van conviure amb el beat, o bé varen tenir un contacte personal amb ell, com d'altres de persones que li tenen una devoció especial com a intercessor. Els podeu recuperar tots clicant a: Álvaro del Portillo de prop.

Fem un recull d'una sèrie de textos publicats amb motiu de la beatificació:

Carta del Sant Pare. Amb motiu de la beatificació, el Papa Francesc va enviar una carta al prelat de l'Opus Dei, Mons.Xavier Echevarría que va ser llegida durant la cerimònia de beatificació pel vicari general de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz.

Homilia del prelat de l'Opus Dei en la missa d'acció de gràcies per la beatificació. Mons. Xavier Echevarría, l'endemà de la beatificació va presidir una missa en acció de gràcies on va animar les famílies a donar testimoni i evangelitzar.

També podeu veure les imatges de la cerimònia de beatificació, de la primera missa d'acció de gràcies a Madrid i de les celebrades arreu de Catalunya.


Devoció al beat Álvaro del Portillo

Els cristians han acudit sempre a la intercessió dels sants perquè portin la seva petició a la presència de Déu. Moltes persones ja demanen la intercessió del nou beat resant la seva estampa o la novena a la serenitat.

Déu Pare misericordiós, que concedíreu al beat Álvaro, bisbe, la gràcia de ser, amb l'ajut de la Mare de Déu, un pastor exemplar en el servei a l'Església i fill i successor fidelíssim de sant Josepmaria, fundador de l'Opus Dei: feu que jo sàpiga també respondre amb fidelitat a les exigències de la vocació cristiana, transformant tots els moments i les circumstàncies de la meva vida en ocasió d'estimar-vos, i de servir el Regne de Jesucrist. Digneu-vos atorgar la canonització del beat Álvaro, i concediu-me per la seva intercessió el favor que us demano... (demaneu). Amén.

Parenostre, avemaria, glòria

Es prega als qui obtinguin gràcies per intercessió del beat Álvaro que les comuniquin a la prelatura de l'Opus Dei. Moneders, 14. 08034 Barcelona. ocs@opusdei.es. Amb llicència eclesiàstica.