Preocupada per dos dels meus germans

Visc i treballo a Espanya des de fa dos anys i sovint truco per telèfon a Bolívia per parlar amb la meva mare. M'explicava que estava preocupada pel matrimoni de dos dels meus germans.

La dona del meu germà gran arrossegava un deute al qual no podia fer front, i ell no volia avalar-la ni ajudar-la. És per això que sovint tenien desavinences, fins que un dia ella el va abandonar, marxant de casa sense deixar cap senyal. Tenen tres fills.

Un altre dels germans, Rubén, també es va separar pels mateixos dies. Em vaig quedar molt preocupada, pensant que no podia fer res des de tant lluny. De vegades, vivint a Bolívia, havia parlat amb ells i els feia pensar, però ara no podia fer res. Vaig pensar en Paquita i Tomàs, i els hi vaig encomanar amb fe i diàriament. Va passar al voltant d'una setmana i vaig tornar a parlar amb la meva mare, que no donava crèdit del que havia passat. De manera inesperada, els dos matrimonis s'havien tornat a unir.

El meu germà gran va anar a buscar la seva dona fins que la va trobar a una població de la selva. És mestra i allí havia trobat una feina. Va aconseguir que tornés i tornen a viure junts. Ha passat un temps i ell l'ha ajudat a pagar el deute i estan més units que mai. Quan vaig parlar amb el meu germà em va dir que el seu canvi era inexplicable. Davant l'exemple d'aquest matrimoni, l'esposa del meu altre germà va anar a per ell i el va acollir de nou a casa. Des de llavors dedica temps a la família, ha tornat a anar a Missa els diumenges i se sent també molt feliç. Estic convençuda que dec aquests favors a la Paquita i el Tomàs.

A.C.S.