Prelat de l'Opus Dei: "Santa Teresa de Calcuta veia el món com una casa comuna"

El prelat de l'Opus Dei, monsenyor Xavier Echevarría, ha convidat a "reclinar-se i posar-se al servei dels altres" segons l'exemple de santa Teresa de Calcuta, canonitzada el 4 de setembre a Roma, "en una festa per a l'Església i per a tota la humanitat".

PDF: Homilia de Mons. Xavier Echevarría amb motiu de l'Ordenació sacerdotal (Torreciutat, 4 de setembre de 2016)

El prelat, en el mateix dia en què la Mare Teresa de Calcuta era canonitzada a Roma, ordenava sis sacerdots al santuari de Torreciutat (Osca) en una cerimònia amb el temple ple de familiars i fidels.

Mons. Echevarría durant la cerimònia ha destacat com santa Teresa de Calcuta s'inclinava espiritualment per "acollir a l'abandonat o per curar ferides del cos o de l'ànima". Ha dit també que "la seva generositat i coherència són un impuls per aprendre a viure per als altres". Amb paraules del papa Francesc, ha demanat "ser instruments de l'afecte de Déu per tots els éssers de la terra" i ha encoratjat a veure "la humanitat com una família i al món com una casa comuna", tal i com destacava la nova santa.

Als nous sacerdots els ha demanat "ser bons pastors que cerquen totes les ovelles" i a saber gastar-se pels altres, vivint el sacerdoci com "un do grandíssim". Als assistents els ha demanat la pregària pel Papa, els bisbes i els sacerdots i que estiguin disposats a servir joiosament.

En la seva estada a Torreciutat, el bisbe Xavier Echevarría ha ordenat sacerdots a sis diaques: el mexicà Ireneo Pallares, de 40 anys, gerent d'un hotel; l'enginyer mecànic peruà Alejandro Arenas, de 50 anys; i els espanyols Eduardo Ares, filòleg nascut a Madrid fa 45 anys; Pablo López, madrileny de 31 anys, pedagog; Carles Rodríguez, aparellador català nascut el 1979 i Miguel Angel Correas, enginyer informàtic de 40 anys, nascut a Alcázar de San Juan (Ciudad Real).

Podeu veure més fotos clicant als laterals de la imatge següent.