El cardenal Bertello ordena 31 sacerdots de 16 països

El cardenal ha subratllat que és "un moment d'alegria per a tota l'Església i de gratitud al Senyor".

El cardenal Giuseppe Bertello ha conferit aquesta tarda l'ordenació sacerdotal a 31 fidels de la prelatura de l'Opus Dei procedents de 16 països: Austràlia, Bèlgica, Xile, Canadà, Colòmbia, Espanya, Estats Units, Filipines, Guatemala, Itàlia, Líban, Perú, Polònia, Portugal, Kenya i Veneçuela. La cerimònia s'ha celebrat a la basílica de Sant Eugeni.

Sacerdots al cent per cent

Durant l'homilia, el cardenal Bertello, que és president del Governatorat de l'Estat de la Ciutat del Vaticà, ha recordat que, per complir la seva missió, "el sacerdot ha de tenir amb Jesús la mateixa relació que Ell té amb el Pare: mantenir-se unit a Crist, sense pensar en dir res propi i considerant que sense Ell no pot fer res".

tot el vostre ministeri convergirà en el servei d'aquella suprema Paraula de Déu que és Jesucrist i el seu Evangeli

"Estimats ordenands -els ha dit- estic segur que tot el vostre ministeri convergirà en el servei d'aquella suprema Paraula de Déu que és Jesucrist i el seu Evangeli, en l'anunci de l'Amor del Pare i de la seva Misericòrdia". El cardenal també ha indicat als nous preveres que "sant Pau ens ha donat el carnet d'identitat de l'apòstol de Jesús: acollir el seu Evangeli, viure-l i anunciar-lo".

I ha afegit: "Estimats ordenands: d'aquí a uns moments sereu transformats en Crist. Sereu els seus instruments vius, com si la vostra persona desaparegués davant la seva, perquè Ell actuï a través de vosaltres". A partir d'ara "la Missa serà el moment central de la vostra jornada".

sempre i a tot arreu esteu cridats a edificar l'Opus Dei, l'Obra de Déu, en la humilitat, en l'obediència i en la caritat

El cardenal ha convidat els nous sacerdots a ser "sacerdots-sacerdots, sacerdots al cent per cent, com deia el vostre sant Fundador [sant Josepmaria]. Viviu el vostre sacerdoci amb alegria pura i amb fe ardent. Els germans i germanes que trobareu en el vostre ministeri, esperen de vosaltres el testimoni profètic que l'Eucaristia és la raó central del sacerdoci. No importa quin tipus de ministeri us confiï: sempre i a tot arreu esteu cridats a edificar l'Opus Dei, l'Obra de Déu, en la humilitat, en l'obediència i en la caritat".

Durant l'homilia, el cardenal Bertello també s'ha referit amb aquestes paraules al prelat de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz, que ha participat en la cerimònia des del presbiteri: "Hi ha un agraïment personal que desitjo expressar a vosaltres, sacerdots, i al Prelat, per haver-me convidat a presidir aquesta solemne litúrgia. Aquesta circumstància fa que em senti encara més proper a l'Obra, i m'obliga a acompanyar-vos sempre amb la meva pregària ".

Portar l'alegria i la misericòrdia de Crist

A la cerimònia hi han assistit nombrosos familiars dels nous sacerdots. "El que ens sosté a hores d'ara -assenyala el portuguès Diogo Brito- són les oracions de tants familiars i amics". L'italià Luigi Vassallo, explica: "Hem procurat viure aquests dies en un clima de pregària i acompanyats per les oracions de moltes persones. Tant de bo aconseguim portar l'alegria i la misericòrdia de Crist a tot arreu, com ens demana el Papa Francesc".

Els nous sacerdots havien rebut l'ordenació diaconal fa sis mesos, de mans de Mons. Xavier Echevarría, prelat de l'Opus Dei, mort el passat 12 de desembre. Álvaro Mira, espanyol, assenyala que "Mons. Xavier Echevarría haurà assistit joiós a la nostra ordenació des del Cel. Ell ens va conferir el diaconat i crec que tots li estem demanant que ens ajudi a ser bons sacerdots. Recordo l'abraçada que em va donar en aquella cerimònia. Em dóna molta confiança pensar que està demanant a Déu que siguem bons instruments seus".

Tant de bo aconseguim portar l'alegria i la misericòrdia de Crist a tot arreu, com ens demana el Papa Francesc

Referint-se al seu futur ministeri pastoral, el filipí Dante Aturat comenta: "Un dels meus desitjos és arribar a més gent jove. El repte més gran que afronta l'Església és ajudar a la gent a adonar-se que la vida cristiana no és una sèrie de normes, o anar a missa el diumenge, sinó una trobada personal amb Crist ".

El nord-americà Joseph Keefe, de Boston, se suma a aquesta petició: "Reseu per nosaltres perquè el nostre únic desig sigui servir els altres i viure per als altres, sense pressa". I explica: "El Papa Francesc diu que quan Jesús estava amb la gent -i ho veiem en l'Evangeli, per exemple, amb la dona samaritana o amb els apòstols- mai tenia pressa. Sempre tenia tot el temps del món per a aquella persona. Mirava a la gent als ulls. Un sacerdot té la mateixa tasca en aquest món: fer present Crist entre la gent, i estar disposat a escoltar ".