Ordenació de sis diaques a Roma

El prelat de l'Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría, conferirà el diaconat a sis fidels de la Prelatura de tres països diferents, un d'ells català. La cerimònia tindrà lloc a la parròquia de sant Josepmaria (Roma), el dissabte 27 a les 16 h.

De esquerra a dreta: Miguel Ángel Correas, Pablo López, Eduardo Ares, Irineo Pallares, Carles Rodríguez i Alejandro Arenas.

Els sis futurs diaques pertanyen a la Prelatura de l'Opus Dei i, després d'haver treballat en diferents professions, han realitzat els estudis i la formació necessària per a rebre el diaconat. La seva ordenació presbiteral està prevista per al proper 4 de setembre al Santuari de Torreciutat (Espanya). Com és habitual, la cerimònia de l'ordenació diaconal no es transmetrà per internet (sí, en canvi, l'ordenació presbiteral al setembre).

Els futurs diaques són Alejandro Jesús Arenas (Perú), Eduardo Ares (Espanya), Miguel Ángel Correas (Espanya), Pablo López (Espanya), Carles Rodríguez (Espanya) i Irineo Pallares (Mèxic).

Carles Rodríguez Raventós va estudiar Electrònica industrial al Col·legi Xaloc (L'Hospitalet de Llobregat) i Arquitectura Tècnica, i es va especialitzar en coordinació de seguretat en la construcció. Va treballar per a la multinacional suïssa SGS (Société Générale de Surveillance) com a coordinador de seguretat durant gairebé 10 anys.

Alejandro Jesús va estudiar Enginyeria Mecànica a la Universitat Nacional d'Enginyeria, a Lima (Perú). Durant 10 anys, abans d'iniciar la seva preparació en teologia, va treballar com a comercial de productes hidràulics.

Irineo Pallares, procedent de Culiacán (Mèxic), va estudiar Administració Financera. Durant 13 anys va treballar en un hotel de cinc estrelles, on va realitzar nombroses tasques, des de maleter i recepcionista a l'inici, fins a gerent d'ingressos i costos al final. També ha estat gerent d'un negoci de roba i cap de formació al Col·legi Chapultepec.

Eduardo Ares va estudiar Filologia Clàssica a la Universitat Complutense de Madrid (Espanya). Ha estat professor a nombrosos col·legis i instituts. També és narrador oral escènic, una passió per la qual ha rebut premis internacionals.

Miguel Ángel Correas, original d'Alcázar de San Juan (Espanya), va estudiar Enginyeria Tècnica Informàtica a la Universitat de Castilla la Mancha. Durant més de deu anys va ser professor en una escola familiar agrària a Moratalaz (Ciudad Real, Espanya).

Pablo López González és llicenciat en Psicopedagogia. Mestre en l'especialitat d'Educació Física, ha treballat al Col·legi Andel (Madrid) fins a 2010, any en què va iniciar els seus estudis eclesiàstics.