Mons. Ocáriz: «Saber que som fills de Déu és motiu per a l'optimisme»

El prelat de l'Opus Dei va celebrar l'Eucaristia al Campus Bio-mèdic de Roma el passat 22 de novembre, amb motiu de la inauguració del curs acadèmic.

El prelat de l'Opus Dei va saludar empleats, pacients i metges.

Homilia completa (en italià)

“Allí on està l'Esperit Sant, on se l'acull, creix la vida. Ell vol viure entre nosaltres; vol fer del Campus una comunitat cada vegada més unida, un lloc on s'aprèn a combinar professionalitat amb l'afecte sincer per les persones”.

Amb aquestes paraules, Mons. Fernando Ocáriz, prelat de l'Opus Dei, es va dirigir a estudiants i professors de la Universitat Campus Bio-mèdic de Roma, amb motiu de la inauguració del curs acadèmic 2017/2018. El Campus va néixer per iniciativa del beat Àlvar del Portillo fa gairebé 25 anys.

El prelat va subratllar durant la seva homilia l'esperit amb què va néixer la policlínica universitària, citant unes paraules del beat Àlvar en la missa d'inauguració del centre acadèmic qui va manifestar el desig que "la doctrina i l'amor a Crist orientin i informin més profundament l'exercici de les tan nobles professions de la medicina i la infermeria. Sense la guia i l'empenta d'aquesta doctrina i d'aquest amor —continuà Mons. Àlvar— aquests treballs es converteixen en tècniques, fredes i sense horitzó, que en lloc de servir al bé dels homes, poden convertir-se en realitats contràries a la vida i a la dignitat de l'home".

Entre les diverses iniciatives socials promogudes pel Campus, destaca una per promoure l'alfabetització nutricional a Tanzània

Entre les diverses iniciatives socials promogudes per l'Ateneu recentment, destaca un projecte conjunt desenvolupat amb la Universitat de Parma i amb dues universitats africanes per afavorir l'alfabetització nutricional a Tanzània.

"Tot allò que es fa al Campus —va afirmar Mons. Ocáriz— pot ajudar a retornar l'esperança i donar motius per a l'optimisme a les persones. Manquen professors que siguin veritables mestres, savis dedicats als estudiants i als pacients. Fan falta alumnes que s'apliquen amb passió a l'estudi per formar-se i així poder servir millor la societat. Personal administratiu, en tots els nivells, que compleixi el seu propi deure amb alegria, conscient que contribueix amb la seva feina al bé de l'equip".

"Us animo a treballar amb esperit d'unitat i d'entesa, amb optimisme; només així superareu els obstacles amb l'ajuda de Déu" (Beat Àlvar del Portillo)

"En aquest sentit —continuà—, voldria recordar un altre consell del beat Àlvar. Conscients de les dificultats que una iniciativa d'aquest tipus sol enfrontar, especialment en els inicis, afirmava: "Us animo a treballar amb esperit d'unitat i d'entesa, amb optimisme; només així superareu els obstacles amb l'ajuda de Déu, sereu feliços i, el més important, us santificareu i ajudareu a d'altres a santificar-se, perquè estareu practicant el mandat de la caritat".

En finalitzar la missa, va començar l'acte acadèmic a l'Aula Magna. Intervingueren el ministre de Sanitat, Beatrice Lorenzin; el president de la regió del Lazio, Nicola Zingaretti; el rector, Raffaele Calabró; el president de la Universitat Campus Bio-mèdic, Felice Barela; Giorgio Minotti, director del departament de Medicina i Cirurgia; així com la representant dels estudiants, Cristina Madaudo.