«Joves, família i pobresa són els reptes dels cristians d'avui»

El nou prelat de l'Opus Dei, Mons. Fernando Ocáriz, va atendre els periodistes el dimarts 24 de gener a la Pontifícia Universitat de la Santa Creu. Va parlar del Papa Francesc i dels reptes que afronta l'Església, que es tractaran al Congrés general de l'Opus Dei que es desenvolupa aquests dies a Roma.

Mons. Fernando Ocáriz va dir que es trobava "serè i tranquil" després del nomenament de prelat, amb la seguretat que "si Déu ha volgut això, Ell em donarà l'ajuda necessària per tirar-ho endavant, a través de l'oració dels fidels de la prelatura i de tants amics".

En la seva intervenció, va agrair a Déu, als electors i al Papa Francesc "la confiança" manifestada. "Si penso en els tresors que ens han deixat sant Josepmaria, el beat Àlvar i l'últim prelat que, humana i sobrenaturalment, tenien una grandesa molt notable, no em sento digne. Confio en la pregària de tantes persones i estic segur que Déu m'ajudarà".

Sobre el treball de l'Opus Dei per als propers anys, el prelat va assenyalar que "els desafiaments són els mateixos que els de tots els cristians d'avui". Es va referir concretament als joves, la família, la lluita contra la pobresa i els malalts. "A la prelatura es fa molta feina per ajudar les famílies", ha assegurat. "El Papa Francesc insisteix contínuament en la pastoral familiar, com s'ha vist amb el Sínode o la carta apostòlica Amoris Laetitia. Nosaltres volem seguir les seves exhortacions ".

Mons. Fernando Ocáriz va recordar que el seu nomenament ha estat durant la setmana de pregària per la unitat dels cristians. "Això em fa pensar en el que diu el Papa Francesc: construir ponts. No hem de ser persones que busquen l'enfrontament, que no porta enlloc i pot provocar faltes de caritat. No parlo d'irenisme: es pot ser amics i tenir idees diferents. El pont de l'amistat pot portar a la comunió d'idees".

Mons. Mariano Fazio va acompanyar el nou prelat a la trobada amb periodistes. El dilluns a la tarda va comunicar la decisió del Congrés electiu al Sant Pare. "El Papa Francesc va signar el nomenament immediatament. Va dir que aquest és un moment important per a l'Opus Dei, ja que per primera vegada serà guiat per una persona que no ha treballat estretament amb sant Josepmaria. Va demanar que, sent molt fidels a l'esperit del fundador, s'afrontin els reptes del futur amb audàcia", va comentar Mons. Mariano Fazio.

Francesc va regalar un medalló de la Mare de Déu al nou prelat. El proper 27 de gener, se celebrarà l'ingrés solemne de Mons. Fernando Ocáriz a l'església de Santa Maria de la Pau, on hi ha la seu del prelat de l'Opus Dei.