​Josep Masabeu: “Àlvar del Portillo caminà fins al Castell d’Hostalric”

Arbúcies obrí dilluns l’exposició itinerant amb una conferència on s’explicà que en una de les passejades de sant Josepmaria amb Àlvar del Portillo, després que fos operat a Barcelona, va ser al castell d’Hostalric.

L'exposició de La Rectoria d'Arbúcies estarà oberta fins el 19 de juny d’11h-13h i 17h-19:15h. Foto:MC

En la festa dels patrons sant Quirze i santa Julita d’Arbúcies, el dilluns 16 de juny s’inicià l’exposició d’Àlvar del Portillo a la Rectoria, que estarà oberta fins el 19 de juny d’11 h-13 h i 17 h-19:15 h. També es dugué a terme la conferència de Josep Masabeu al teatre del Centre Parroquial. El pedagog i historiador va explicar detalladament la vegada que està documentat que Àlvar del Portillo estigué més a prop d’Arbúcies.

Josep Masabeu, en un moment de la seva intervenció al teatre del Centre Parroquial d'Arbúcies. Foto:MC

Indicà que a mitjans d’agost del 1973 Àlvar del Portillo, que estava a Itàlia, es trobà malament. El metge li digué que s'havia revifat un antic problema de salut. Li recomanà que anés veure a un especialista com el doctor Gil Vernet, de Barcelona. Per aquest motiu es va desplaçar a la Ciutat Comtal amb sant Josepmaria. Van viure a Castelldaura, una casa on s'organitzen recessos i activitats de formació cristiana, situada a Premià de Dalt. El 6 de setembre es dugué a terme l'operació. Mentrestant, sant Josepmaria va estar pregant a la Mare de Déu de la Mercè.

Desenes de persones van assistir a la conferència.Foto:MC

La recuperació durà quinze dies, que aprofitaren per a fer diverses caminades, tal com havia recomanat el metge. El 19 de setembre del 1973, van estar al castell d’Hostalric en una de les primeres sortides llargues d’Àlvar del Portillo després de la intervenció. Tal com deixà anotat al seu diari un dels assistents, van estar al bar del castell prenent alguna cosa, i van sortir a fora a contemplar les vistes. Masabeu està convençut que “devien veure Arbúcies, o si no, segur que van pregar per la gent que viu aquí”.