Enterrament de Mons. Echevarría a l'església prelatícia

Mons. Echevarría reposa ara a la cripta de Santa Maria de la Pau, església prelatícia de l'Opus Dei, al costat del beat Àlvar del Portillo i Dora del Hoyo. La missa de sufragi serà el dijous 15 de desembre a les 19:00 h i es transmetrà per internet.

Moment del tancament del taüt on reposa Mons. Xavier Echevarría.

El fèretre amb el cos de Mons. Xavier Echevarría es va tancar a les 15:45 h. El prelat estava revestit amb els ornaments sacerdotals morats, i conservava l'anell episcopal i la creu pectoral. Durant dos dies, milers de fidels han pregat davant les seves despulles, que es van situar a la nau de l'església prelatícia, davant de l'urna que conté les restes mortals de sant Josepmaria, fundador de l'Opus Dei.

El taüt es va tancar en presència d'alguns membres del Consell general i de l'Assessoria central, els òrgans centrals que ajuden al prelat en el govern de la prelatura. A la part superior del fèretre, a més d'un crucifix platejat, hi havia una placa amb el nom del prelat i les dates 1932-2016.

"Que us estimeu!"

A les cinc de la tarda, es va celebrar la missa d'exèquies prèvia a la sepultura. En absència del prelat, la càtedra de l'església va romandre buida. En l'homilia, Mons. Fernando Ocáriz va assenyalar que "per la fe, Mons. Xavier Echevarría se sentia molt fill de Déu i això l'ajudava a superar les dificultats i els sofriments, també físics; vivia la caritat i sempre urgia a viure la fraternitat: 'Que us estimeu!', ens deia sempre; i, com nosaltres, esperava en la promesa del Cel. Si un té fe, esperança i caritat les penes més grans acaben sent lleugeres, perquè les porta Jesús".

"Hem d'agrair-li —va afegir Mons. Ocáriz— la seva vida de servei, primer al costat de sant Josepmaria i al beat Àlvar i, després, en els 22 anys que va estar al capdavant de l'Opus Dei. Seguia l'exemple del Senyor, que no va venir a ser servit, sinó a servir".

A continuació, vuit preveres van conduir el taüt en processó fins a la cripta de l'església prelatícia, on va ser enterrat. La sepultura de Mons. Echevarría es troba situada entre la tomba del beat Àlvar del Portillo i l'altar de la cripta. Mons. Ocáriz va resar un respons i, finalment, es va introduir el taüt a la tomba i es va cobrir amb una llosa.

Després de l'enterrament, l'església prelatícia ha recuperat la seva activitat normal. Els fidels que ho desitgin poden acudir a pregar de 8:30 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:30 h. El dijous 15 de desembre, a les 19:00 h se celebrarà una missa de sufragi per l'etern descans de monsenyor Xavier Echevarría a la basílica de Sant Eugeni (Roma), que serà transmesa per internet a l'adreça www.opusdei.org/live