El prelat de l'Opus Dei als nous diaques: “Expliqueu la fe en positiu”

Mons. Xavier Echevarría ha conferit l'ordenació diaconal a sis fidels de l'Opus Dei a Roma. "Expliqueu -ha aconsellat als nous diaques- les grans veritats de la nostra fe de manera positiva, especialment aquelles que es refereixen a la salvació eterna de l'ànima".

Homilia completa del Prelat (Roma, 27 de febrer de 2016)

Sis fidels de l'Opus Dei han rebut aquesta setmana el diaconat de mans del Prelat, Mons. Xavier Echevarría, en una cerimònia celebrada a la parròquia de sant Josepmaria (Roma). Els nous diaques són: Alejandro Jesús Arenas (Perú), Eduardo Ares (Espanya), Miguel Ángel Corretges (Espanya), Pablo López (Espanya), Carles Rodríguez (Espanya) i Irineo Pallares (Mèxic).

Després d'haver treballat en diferents professions, han realitzat els estudis i la formació necessària per a rebre els ordes sagrats. L'ordenació presbiteral està prevista per al proper 4 de setembre al Santuari de Torreciutat.

En l'homilia, el prelat de l'Opus Dei s'ha dirigit als diaques amb aquestes paraules: "Des d'avui, la nostra Mare [l'Església] us confia el poder de predicar amb autoritat la Paraula de Déu, de distribuir el Cos de Crist en la comunió, d'exercitar-vos en les obres de caritat en nom del Senyor".

"A la predicació, fills meus -ha continuat- expliqueu les grans veritats de la nostra fe de manera positiva, especialment aquelles que es refereixen a la salvació eterna de l'ànima. Aquest és un servei de gran importància en el món actual".

Així mateix, ha recordat que "la litúrgia d'avui ens ensenya que en la bondat de Déu, la misericòrdia i la justícia s'entrellacen. El missatge és clar: aprofitem el temps de la misericòrdia, per preparar-nos cada dia per a la nostra futura trobada cara a cara amb l'amor de Déu".

En concret, el prelat ha suggerit reflexionar sobre "com estem vivint la preparació de la Pasqua, en aquest Any de la misericòrdia", demanant a Déu "la gràcia de saber confessar els nostres pecats per obtenir el seu perdó".

"El reconeixement de les nostres culpes -ha assenyalat- és la clau per obrir les portes de la divina clemència (...). La mà de Déu, paterna i materna, està sempre disposada a cancel·lar les nostres culpes si ens acostem a la confessió".

Finalment, ha convidat a què "ens acostem més al Senyor, en les restants setmanes de la Quaresma. Una confessió més profunda, amb més dolor pels pecats, pot ser l'impuls que necessitem per produir molts fruits, sigui en la nostra vida personal, sigui en el treball apostòlic, sempre amb alegria cristiana".