Eduardo i Laura

Els dos van ser Supernumeraris de l'Opus Dei. Eduard, metge, va destacar pel seu amor als malalts, i Laura, juntament amb el seu marit, va construir una família cristiana alegre i nombrosa, a més de lliurar-se generosament a moltes persones.

Eduardo Ortiz de Landázuri va néixer a Segòvia el 31 d'octubre de 1910. Va estudiar la carrera de Medicina a Madrid.

El 17 juny de 1941 va contreure matrimoni amb Laurita Busca Otaegui. El 1946 va obtenir la Càtedra de Patologia General. Al setembre de 1958 es va incorporar a la naixent Facultat de Medicina de la Universitat de Navarra, a la qual, i juntament amb la Clínica Universitària va dedicar els seus anys de treball fins al dia de la seva jubilació.

L'1 de juny de 1952 va demanar l'admissió a l'Opus Dei. Es va esforçar per tenir cura dels deures familiars i cercar també Déu a través del seu treball com a metge i professor universitari. Especialment va destacar en l’amor pels malalts, en els quals veia Jesucrist. Irradiava pau i alegria al seu voltant.

Va morir amb fama de santedat el 1985. El procés diocesà de la Causa de canonització es va clausurar a Pamplona l’any 2002.

Laurita Busca Otaegui va néixer el 3 de novembre de 1912 a Zumarraga (Guipúscoa). Es va llicenciar en Farmàcia a la Universitat Central de Madrid el 1935. Aquest any va conèixer Eduardo Ortiz de Landázuri, amb qui va contreure matrimoni el 17 de juny de 1941 al Santuari vell de la Mare de Déu d'Arantzazu (Oñati).

Va demanar l'admissió a l'Opus Dei el 8 de gener de 1953. Amb el seu marit, va formar una família cristiana alegre i nombrosa. Van tenir set fills.

La seva vida va estar marcada per una extraordinària generositat en el lliurament al seu marit i als seus fills, així com a tothom a qui tractava. Va sustentar les seves accions en l'amor a Déu i als altres, que brollava d'una ferma i profunda pietat.

Va morir a Pamplona, amb fama de santedat, l’11 d'octubre de 2000. El procés diocesà de la Causa de canonització va començar a Pamplona l’any 2013.