Com és l'estiu del Papa Francesc?

El Papa durant el mes d'agost descansa, però no se'n va de vacances.

El Papa Francesc aprofita els dies d'estiu, amb un ritme menys intens de treball, per a "estudiar, llegir, respondre cartes i preparar les seves pròximes cites", segons ha explicat als periodistes el portaveu del Vaticà, el pare Federico Lombardi. O sigui, les vacances les passa a la seva residència habitual: la Casa Santa Marta.

Per altra banda, Monsenyor Guillermo Karcher, un dels més estrets col·laboradors del Papa Francesc, també ha comentat: "Descansa a la seva manera. Però no se'n va de vacances, si aquesta és la pregunta fonamental. No coneix el concepte de vacances i és molt solidari amb molta gent, que sobretot en aquests temps, no pot anar-se'n de vacances així que també això cal considerar-ho".

A l'agost el Sant Pare reprendrà les audiències generals, que havien estat suspeses durant el mes de juliol, i que se celebraran a l'Aula Pau VI en lloc de la Plaça de Sant Pere, degut a la gran calor que aquests dies fa a Roma.

Manté durant tot l'estiu el compromís de la trobada amb tots els fidels a la Plaça Sant Pere per al rés de l'Àngelus.

Al setembre està previst que reprengui el ritme habitual de trobades oficials. Mentrestant, passarà gran part d'aquest temps veient persones en privat i preparant els seus pròxims compromisos, especialment un: el viatge a Cuba i Estats Units (19-28 de setembre).

Recordem unes paraules del Papa Francesc que poden ser un consell per viure aquest estiu: "Recordeu que us ajudarà portar sempre l'Evangeli amb vosaltres, un petit evangeli, a la butxaca, a la cartera i llegir durant el dia un passatge, però sempre amb l'Evangeli perquè és portar la Paraula de Jesús per poder llegir-la." I afegia: "No s'oblidin: Evangeli, eucaristia i pregària: gràcies a aquests dons del Senyor podem conformar-nos a Crist i no al món, i seguir-lo en la seva vida, el camí de 'perdre la pròpia vida' per trobar-la." (Àngelus, 31 d'agost, 2014)