"Són nens, no siguis hooligan"

Brafa és una entitat de Nou Barris de Barcelona que a través d'un portal d'internet elabora i difon vídeos educatius per conscienciar de la importància que té la competició esportiva com a mitjà per créixer en valors.

L'esport no és una vareta màgica, però ben utilitzat i amb intenció educativa, promou valors com l'esperit de superació, l'esforç o el treball en equip. En una recent entrevista a la ràdio, el pedagog Antonio Villanua de la Fundació Brafa va explicar la campanya "Són nens, no siguis hooligan", que consisteix en l'elaboració de vídeos a través del portal d'internet Sportmagister per transmetre valors.

L'entitat, situada a Nou Barris, s’adreça a joves de 4 a 16 anys, 295 el 2016. A més dels vídeos promou partits de futbol en un centre penitenciari, activitats amb els nens del centre d'educació especial Mare de Déu de Montserrat, acull joves atesos per associacions de refugiats i immigrants sense papers, fa campanyes de recollida d'aliments i organitza una festa benèfica anual per Càritas, entre d'altres.

Brafa és una entitat fundada el 1954 per un grup de persones animades per sant Josepmaria, que van considerar que l'activitat física i l'esport poden ser un vehicle idoni per desenvolupar una gran tasca social de caire educatiu i oferir formació cristiana. Des de llavors han passat més de 15.000 alumnes per Brafa.

Entrevista a Antonio Villanua a Catalunya Ràdio.