Avanç del número 54 de Romana

Avancem un resum del número 54 de Romana, butlletí de l'Opus Dei, que es publicarà els pròxims dies.

Portada del butlletí 'Romana'.

Aquest número de Romana ofereix algunes notícies sobre fidels de la Prelatura en procés de canonització. Hi ha el decret de virtuts heroiques del bisbe Álvaro del Portillo (1914-1994), primer successor de sant Josepmaria Escrivà al capdavant de l'Opus Dei; s’hi reprodueix el decret corresponent de la congregació de les Causes dels Sants, autoritzat per el sant pare Benet XVI el 28 de juny. A més, inclou diverses informacions sobre les causes de canonització de Dora del Hoyo (començament de la fase instructòria) i Encarnación Ortega (cloenda de la fase diocesana).

En aquest semestre alguns sacerdots de la Prelatura han rebut, amb l'autorització del Prelat, encàrrecs de bisbes diocesans de Bolívia, Xile, Japó, Nicaragua i Perú. D'altra banda, s'han erigit dos centres nous de la Prelatura, un a Roma (Itàlia) i un altre a Còrdova (Espanya).

A la secció "Del Prelado", es recull, entre altres nomenaments realitzats per Mons. Xavier Echevarría, el del vicari de la prelatura a Kazakhstan. També s'informa dels viatges pastorals que el Prelat ha realitzat en aquest període: va visitar de nou el continent africà, desplaçant-se a Camerun, i dins d'Europa, a Espanya i Eslovàquia.

A més, Mons. Xavier Echevarría va ordenar 35 nous preveres, entre els entre els quals hi ha mossèn Ivan Kanyike Mukalazi (primer fidel de l'Opus Dei d'Uganda que rep el sacerdoci), i mossèn Damien Peter Lim Guan Heng (de Singapur).

El butlletí informa que en aquest semestre han mort 384 fidels de l'Opus Dei i 17 socis de la Societat Sacerdotal de la Santa Creu. També es dóna informació de diverses publicacions relacionades amb l'Opus Dei o el seu fundador, entre les quals destaquen l'edició crítica històrica de Converses (treballada per José Luis Illanes i Alfredo Méndiz), que recull el text original de les entrevistes que sant Josepmaria va concedir a diversos mitjans de comunicació, com ara Le Figaro, The New York Times, Time i L'Osservatore Romano.

L’"Estudi" d'aquest número 54 de Romana va a càrrec de Juan Manuel Mora, vicerector de comunicació de la Universitat de Navarra, i porta el títol: "Universitats d'inspiració cristiana: identitat, cultura, comunicació". L'autor desenvolupa l'article des del punt de vista de la comunicació institucional.

Romana reprodueix documents de la Santa Seu i conté informacions i notícies sobre l'activitat de l'Opus Dei i del seu Prelat. La principal activitat de la prelatura és l'assistència espiritual als seus fidels. I el primer apostolat de l'Opus Dei és aquell que realitzen personalment els seus membres, en les seves ocupacions familiars, professionals i socials.

El butlletí s'edita en tres idiomes (castellà, anglès i italià). Per subscriure’s-hi: www.romana.org .