Nou vicari de l’Opus Dei a Catalunya

El doctor Antoni Pujals i Ginebreda, natural de Terrassa, ha estat nomenat recentment nou vicari de l’Opus Dei a la delegació de Catalunya. Diari de Terrassa, 19 de novembre de 2002.

El prelat de l’Opus Dei, monsenyor Xavier Echevarría, ha nomenat el doctor Antoni Pujals i Ginebreda vicari de la delegació de Catalunya. Substitueix en el càrrec a Manuel Dacal. Aquest ha estat elevat a vicari secretari central de la Prelatura, i s’ha traslladat a viure a Roma.

El doctor Antoni Pujals va néixer a Terrassa el 1955. Acabats els estudis a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, fou ordenat prevere el 1985. Va obtenir el doctorat en Dret Canònic a Roma, ciutat on ara treballava, concretament, a la cúria de la Prelatura.

L’Opus Dei s’organitza i es divideix jurídicament en regions. Espanya és una d’aquestes, i una de les més potents, entre d’altres qüestions perquè és el país on va néixer el fundador, Josepmaria Escrivà de Balaguer. A l’Estat, per les seves dimensions, hi ha deu delegacions, entre les quals es troba la catalana. El doctor Antoni Pujals serà a partir d’ara el màxim representant de l’Opus Dei al Principat. Està previst que dintre d’uns dies vingui a Catalunya.

El nomenament ha seguit al del nou vicari regional per Espanya, Ramón Herrando Prat de la Riba, biòleg, doctor en Teologia i nét d’Enric Prat de la Riba, que fou president de la Mancomunitat de Catalunya.

19 de novembre de 2002