Mons. Vives explica el pas de sant Josepmaria per Andorra

Enguany es compleixen 75 anys del pas del fundador de l'Opus Dei per Andorra. Mons. Joan Enric Vives, copríncep d'aquest país i arquebisbe d'Urgell, explica la oportunitat que suposa aquest aniversari per aprendre de l'esperit de reconciliació, que sant Josepmaria va procurar viure i escampar al llarg de tota la seva vida.

Sant Josepmaria va arribar a Andorra el matí fred del 2 de desembre de 1937, després d'una llarga caminada a través de les muntanyes del Pirineu lleidatà. Allà romangué fins el dia 10, acompanyat d'un grup de joves. Aquest succés històric, àmpliament documentat, ha estat objecte de llibres i de jornades d'estudi al llarg dels darrers anys.

Sant Josepmaria acompanyat pel grup de joves amb els que va arribar a Andorra

Mons. Vives, arquebisbe de la Seu d'Urgell i copríncep d'Andorra, convida a aprofitar el 75è aniversari del pas del Fundador de l'Opus Dei per aquest petit país. “Tenim la sort de que hi va passar un sant per Andorra, i els sants per on passen sempre escampen bondat, reconciliació, pau, esperit de sacrifici, i de lluita, i això es el que estem celebrant", explica.

Mons. Joan-Enric Vives: “Tenim la sort de que hi va passar un sant per Andorra, i els sants per on passen sempre escampen bondat, reconciliació, pau, esperit de sacrifici, i de lluita, i això es el que estem celebrant

I afegeix: “voldríem que al nostre Principat aquests bons principis, aquestes virtuts cristianes s'estenguessin, les acollíssim, jo el primer però també les persones de sant Julià, i de les set parròquies de tot el principat d'Andorra".